Mijn Conn-Act met Lisette!

Conn-Act! is #awesome

Een kijkje in jezelf, geïnteresseerd in de ander, op een actieve manier en helemaal gelijkwaardig aan elkaar. Laat zien waar jij trots op bent! Ga dit avontuur aan en doe mee!

Zo werd mij aan het begin van mijn stagecarrière bij Skyway gevraagd of ik zou willen deelnemen aan het nieuwe project Conn-Act. Hoewel ik zonder te twijfelen ja zei, vond ik het toch best wel spannend. Nooit eerder was ik echt in contact geweest met de doelgroep, en ik had dan ook geen idee wat ik kon verwachten.

Na de eerste training van Sophie en Anna was ik al een stuk zelfverzekerder, maar het bleef toch kriebelen toen ik onderweg was naar mijn eerste ontmoeting met Lisette. Na de eerste knuffel van Lisette en de vragen die ze op me afvuurde waren de kriebels compleet verdwenen. We hebben uren gepraat over van alles en nog wat en toen het weer tijd was om te gaan keek ik al uit naar onze volgende ontmoeting.

Omdat we zelf konden kiezen wat we wilden doen, besloten we tijdens de tweede ontmoeting te gaan midgetgolfen, iets wat ik heel leuk vind om te doen. Lisette maakte me helemaal in! Voor onze derde ontmoeting wilde Lisette graag naar een kerstmarkt in een tuincentrum, dus ik regelde een taxi en we hebben ons een hele middag vermaakt tussen de kerstbomen.

Het feit dat de ontmoetingen in het teken stonden van gelijkwaardigheid zorgde dat ik me verre van, bijvoorbeeld, een begeleider voelde. Ik vond de ontmoetingen met Lisette heel erg gezellig en leerzaam, want ik heb me persoonlijk kunnen ontwikkelen. Zo ben ik me er van bewust geworden dat ik meer in het 'nu' moet leven en niet constant moet blijven rennen naar dingen die in de toekomst liggen. Daarnaast heb ik er een nieuwe vriendin bijgekregen, je kunt elkaar namelijk natuurlijk gewoon blijven zien na het project. Zo hebben Lisette en ik alweer afgesproken. Ik kan een deelname aan Conn-Act aan iedereen aanraden!

- Sylvia

Senself is een initiatief van Possibilize
Sluiten