Het kleine, grote geluk

Nog niet zo lang geleden ben ik begonnen met mijn stage bij Stichting Skyway. In de tweede week werd ik gelijk al meegenomen naar de Senself Training waarbij de deelnemers, stuk voor stuk unieke kunstenaars, naar het festival Metropolis toewerkten. Op het festival zouden zij een Graffiti Workshop geven. Ook al had ik er erg veel zin in en was ik nieuwsgierig naar hoe de training zou zijn, ik vond het toch ook een beetje spannend. Ik was nog niet eerder met de doelgroep van Senself in contact gekomen.

Mijn eerste reactie na de training was: Wauw! Wat een getalenteerde groep. Ze lieten hun prachtige kunstwerken zien en ze stelden zich gelijk al open. Ze vertelden over hun ervaringen met de wereld waarin ze zich vaak onbegrepen voelen. Complete acceptatie is waar zij naar streven. Hun deelname aan de trainingen betekende dan ook veel. “Ik wil aan iedereen laten zien wat ik kan!”, zei de een. “Ik wil de bezoekers van het festival meenemen in mijn wereld vol fantasie en mooie dingen!”, zei de ander.

Ik voelde hun energie en enthousiasme, ook tijdens de trainingen die daarop volgden.
Ik leerde ze kennen, leerde hun persoonlijke verhalen.
Ik zag de ontwikkelingen, klein maar toch groot.

Toen de grote dag van het festival was aangebroken, vonden de meesten het erg spannend. Het was de eerste keer dat zij hun talenten aan zo’n grote groep mensen lieten zien. Natuurlijk is dat spannend! Toch bleef positiviteit de boventoon voeren, want ze hadden er echt veel zin in. De reis naar de locatie zat vol leuke verhalen en ik heb met een van hen een heerlijke slappe lach gehad. Op het festival zelf gingen ze keihard aan de slag en namen ze het publiek mee in hun creativiteit. Geweldig om te zien en om mee te maken.

Het hele traject was een ontzettend mooie ervaring met allemaal kleine, grote geluksmomenten. Iets wat ik zal koesteren en waar ik van heb geleerd om ook de kleine dingen in het leven te waarderen.

- Robin

Blog2
Senself is een initiatief van Possibilize
Sluiten